Een betere gebruikerservaring leidt meestal tot een hogere conversie

De meeste webwinkels hebben een conversie die tussen de 2 en 3 procent ligt. Dat betekent dat 97 van de 100 bezoekers aan uw webwinkel niet converteren; men koopt niets en er vindt geen betaling plaats. Veel eigenaren van webwinkels richten zich dan ook vooral op meer traffic. Meer bezoek betekent meer bestellingen en dus meer omzet zo wordt geredeneerd.
Maar wat nu als u meer omzet weet te realiseren zonder extra bezoek te hoeven genereren? Dus van meer van uw huidige bezoekers kopers weet te maken? Als uw conversie op dit moment 2% is en u weet dat te verhogen naar 3% dan zorgt deze conversiestijging voor 50% meer omzet!

Lees meer over het verhogen van je conversie
Een betere gebruikerservaring leidt meestal tot een hogere conversie

Uw betaalpagina is misschien een conversiekiller

Uit onderzoek blijkt steeds maar weer dat 20% van alle online betalingen uiteindelijk niet worden afgerond. Uw bezoeker is op uw site terecht gekomen (misschien zelfs wel via een betaalde advertentie), heeft uw aanbod bekeken, één of meerdere producten in zijn winkelwagen gelegd en is aan het checkout proces begonnen. En toch haakt hij af in het zicht van de finish. Een ‘abandoned cart’ en gemiste omzet tot gevolg.

Waarom haakt men af?

Er zijn verschillende redenen waarom een betaling niet wordt afgerond. De belangrijkste zijn:

  • De koper haakt af omwille van een slechte gebruikerservaring
  • De betaling wordt door de bank geweigerd
  • De betaling wordt door de fraudepreventietool van de merchant geblokkeerd

Wanneer u op uw betaalpagina een betere gebruikerservaring kunt bieden leidt dit tot minder ‘abandoned carts’ en dus tot een hogere conversie.

Onze conversietips

Vertrouwen opbouwen

Vertrouwen opbouwen

20% van online klanten hebben ooit hun shopping cart verlaten omdat ze zich onveilig voelden. Eenvoudige tips zoals een beveiligde pagina (https), erkende logos en paginadesign zullen snel voor meer vertrouwen zorgen.

Mobiel verkopen

Mobiel verkopen

25% van alle online aankopen vindt inmiddels plaats via mobile. Een slechte gebruikerservaring is rampzalig voor uw conversie. Wat uw mobiele strategie ook is – een patformafhankelijke app of een responsive website – wij kunnen uw klanten onderweg eenvoudig betalingen laten doen. Op alle devices.

Minder kliks

Minder kliks

Hoe meer stappen nodig zijn om te betalen, hoe groter de kans dat de koper afhaakt. Van one-page checkout tot oplossingen voor recurrente aankopen, we helpen u graag.

Internationaal verkopen

Internationaal verkopen

Elk land kent zijn eigen betaalmethoden. Door hierop in te spelen en de betaalmethoden, taal en munteenheid aan te bieden die men verwacht verhoogt u de conversie. Onze kennis van lokale markten helpt uw bedrijf te laten groeien.

Fraudeurs blokkeren, niet de klanten

Fraudeurs blokkeren, niet de klanten

Een te stricte aanpak van fraude kan welwillende klanten blokkeren. Een goede fraudedetectietool kan er op verschillende manieren ervoor zorgen dat meer bestellingen accepteerd worden en fraudeurs buiten de deur worden gehouden.