iDeal aanvragen voor online betalingsverkeer

Als u online zaken doet, heeft u te maken met online betalingen. Voor de meeste Nederlanders is iDeal de favoriete betalingswijze. Ze willen gewoon betalen met hun eigen bankrekening via iDeal. iDeal is bekend bij het grote publiek en staat als betrouwbaar bekend. iDeal werkt met alle grote Nederlandse banken.

Om uw klanten via iDeal te laten betalen moet u iDeal aanvragen. Bij de meeste banken heeft u de mogelijkheid om betalingen via iDeal af te handelen. iDeal werkt drempelverlagend voor veel consumenten. Het is dus niet alleen praktisch, maar levert ook meer verkoop op.

iDeal aanvragen voor online betalingsverkeer

iDeal aanvragen: hoe werkt dat in de praktijk?

Er zijn in feite 2 manieren om iDeal aan te vragen. De eerste is direct bij uw bank. De tweede is bij Ingenico Payment Services, uw payment serviceprovider. We leggen de verschillen aan u uit.

iDeal aanvragen bij uw bank

Het klinkt als een logische stap om iDeal aan te vragen bij uw bank. De betalingen komen immers binnen op uw bankrekening. Na de aanvraag regelt uw bank dat u uw klanten via iDeal kunt laten betalen.

De bank heeft meestal echter niet de technische kennis in huis om u te assisteren bij het implementeren van iDeal op uw website. Dat betekent dat u daarvoor alsnog contact op moet nemen met een andere partij zoals uw webbouwer.

Vraag iDeal aan bij een payment provider

U kunt ook iDeal aanvragen bij Ingenico Payment Services, uw Payment Service Provider. Bij ons regelt u uw contracten voor iDeal én andere betalingsoplossingen centraal. Vanzelfsprekend worden alle betalingen door ons zo snel mogelijk op uw bankrekening gestort.

Als Payment Service Provider ondersteunen we u met het implementeren van iDeal op uw website. We hebben bijvoorbeeld verschillende e-commerce plug-ins die u eenvoudig installeert in uw webshop. Ook zijn we voor assistentie beschikbaar voor het bedrijf dat uw website bouwt en onderhoudt.

Veel voordelen voor uw klant en uzelf

Als u iDeal aanvraagt vergemakkelijkt u het uw klanten. Maar dat is niet het enige. Ook zelf heeft u baat bij iDeal.

Voor uw klanten is de belangrijkste reden misschien wel dat het een betrouwbare betalingswijze is. Uw klant doet een overschrijving via zijn of haar eigen bank. Daarnaast zitten er aan het betalen via de bankrekening geen hoge kosten.

Transacties worden direct verwerkt door Ingenico Payment Services, dus het geld staat snel op uw rekening. iDeal is een gegarandeerde betaling; er is geen risico op betalingen die achteraf geannuleerd worden vanwege een te laag saldo of een krediet waarvan het maximum bereikt is.

Wilt u iDeal aanvragen bij Ingenico Payment Services?

Bent u overtuigd en wilt u voortaan betalingen via iDeal laten verlopen? We helpen u graag om de drempel te verlagen voor uw klanten en om meer online omzet te halen.

iDeal aanvragen is eenvoudig: u kunt een gratis testaccount aanvragen, maar ook uw gegevens achterlaten zodat we contact met u kunnen opnemen. Vanzelfsprekend beantwoorden we uw vragen graag.

Contact opnemen