Veelgestelde vragen (FAQ)

 • Kan ik mijn PSPID veranderen?

  Als u nog een testaccount heeft, dan kunt u uw PSPID (payment service provider ID) veranderen op het moment dat u uw testaccount opwaardeert naar een productieaccount.

  Als u PSPID van een bestaande productieaccount wilt veranderen, dan kan ons beheerteam een nieuwe account voor u openen. Gelieve er rekening mee te houden dat we een vergoeding aanrekenen voor deze dienst.
 • Hoe lang duurt het activeren van de betaalmethoden?

  Hoeveel tijd het kost om een betaalmethode te activeren, is afhankelijk van volgende factoren:

  • Het duurt ongeveer een week voordat de acquirer of bank uw aanmelding voltooit. Als u al bent aangemeld, kost de activering ons hooguit enkele dagen.
  • Voor sommige betaalmethoden zijn extra controles vereist voordat ze kunnen worden geactiveerd, bijv. in geval van 3-D Secure, dat rechtstreeks wordt aangevraagd bij VISA of MasterCard
  • (en niet bij de acquirer). Met Full Service kunt u verschillende betaalmethoden in één keer activeren.
 • Hoe registreer ik bij Ingenico ePayments?

  Om u in te schrijven bij Ingenico ePayments hoeft u alleen maar op onze website op 'Open a free test account' (Een gratis testaccount openen) te klikken en een kort formulier in te vullen.
  Zodra we uw gegevens hebben gecontroleerd, sturen we u via e-mail een tijdelijk wachtwoord. Zodra u uw tijdelijke wachtwoord heeft ontvangen, kunt u zich aanmelden met de ID waarmee u zich heeft ingeschreven. Om uw registratie te voltooien en uw account volledig te activeren, voert u de stappen uit die worden vermeld op de homepage van uw account.

 • Hoe lang duurt het voordat mijn account is geactiveerd?

  Zodra u alle noodzakelijke stappen hebt voltooid en wij de relevante documenten en het ondertekende contract hebben ontvangen, activeren we uw account. Hoe sneller u hieraan heeft voldaan, des te sneller wij uw account kunnen openen.

  Denk eraan dat u op zijn minst één actieve betaalmethode moet hebben, voordat we uw account kunnen activeren. 

 • Welke betaalmethoden kan ik kiezen met Ingenico ePayments?

  U kunt momenteel de volgende betaalmethoden kiezen:

  • Bancontact (BE)
  • Bank transfer (BE/DE/FR/IT/NL/SK)
  • Belgian pay buttons of KBC/CBC Online, ING Home'Pay, and Belfius Direct Net
  • Carte Bancaire
  • Giropay
  • iDeal (NL)
  • Klarna Pay Now / Sofort Banking (DE/AT/BE/NL/FR/IT)
  • Maestro
  • MasterCard
  • SEPA Direct Debit with Mandate Management
  • Visa
  • V Pay

  Let op: Regelmatig worden nieuwe methoden toegevoegd aan de Ingenico ePayments-dienst.

 • Wat is phishing?

  Lees meer over onze fraudepreventieoplossingen. Phishing is afgeleid van het woord 'fishing' (vissen). Phishing is een samentrekking van 'password harvesting' en 'fishing', het vissen naar wachtwoorden.

  Fraudeurs proberen u via e-mails, links en webpagina's door te sturen naar valse websites waar u om vertrouwelijke gegevens wordt gevraagd, zoals het nummer van uw bankrekening of creditcard. In een valse e-mail wordt u meestal gevraagd uw wachtwoord, bankgegevens, rekeningnummers, creditcardgegevens of andere vergelijkbare informatie te bevestigen door op een link in de e-mail te klikken. Die link leidt u dan naar een neppagina waarvan het adres vrijwel hetzelfde is als dat van de echte site.

  Preventie:

  • Wees voorzichtig met e-mails.
  • Een verzendadres kan heel eenvoudig worden vervalst en de afzender van een door u ontvangen e-mail is niet per se de echte dienstverlener.
  • Reageer niet op e-mails waarin u wordt gevraagd persoonlijke gegevens in te voeren. Dienstverleners als Ingenico, banken en uitgevers van creditcards zullen u in e-mails nooit om uw wachtwoord, creditcardnummer of andere persoonsgegevens vragen.
  • Voer links handmatig in. Klik niet op eventuele links in verdachte e-mails, maar voer het URL-adres handmatig in (bijvoorbeeld het adres van uw bank of het Ingenico ePayments platform) of zoek het op in uw Favorieten. Links in frauduleuze e-mails kunnen u doorsturen naar valse websites. De URL's van deze sites zijn vaak nauwelijks van echt te onderscheiden. En ook de website zelf kan er bedrieglijk echt uitzien.
  • Controleer de versleuteling van websites. Controleer voordat u op een website persoonlijke gegevens invoert of het internetadres begint met https ("s" staat voor beveiligd) en of u in uw browser een hangslot of een pictogram van een niet-gebroken sleutel ziet. Helaas kan het pictogram van het hangslot (en de sleutel) bij sommige systemen worden vervalst. Controleer daarom ook of u zich daadwerkelijk op de echte website bevindt: dubbelklik op het pictogram van het hangslot om het certificaat van de website weer te geven. Kijk of de naam op het certificaat en de naam in de adresbalk hetzelfde zijn. Als de namen verschillen, bevindt u zich mogelijk op een valse website.
  • Controleer regelmatig uw bank- en creditcardafschriften.
  • Verbeter de beveiliging van uw pc: Schakel een anti-phishingfilter in, zodat frauduleuze sites worden herkend voordat u ze bezoekt. Sommige browsers, zoals Internet Explorer, hebben zo'n filter. Heeft uw browser het filter niet, dan kunt u het als taakbalk installeren. Installeer regelmatig de nieuwste beveiligingsupdates van uw besturingssysteem en de recentste versies van de software op uw pc. Installeer een firewall. Installeer anti-virussoftware en zorg ervoor dat deze altijd is bijgewerkt.

  Wat moet u doen als u het slachtoffer wordt van phishing?

  Als u denkt dat u een phishing-e-mail hebt ontvangen, ga dan als volgt te werk:

  • Wijzig ONMIDDELLIJK de wachtwoorden en/of pincodes van de onlineaccount van het bedrijf waarvan de identiteit is misbruikt.
  • STUUR de frauduleuze e-mail naar het desbetreffende bedrijf. Meestal hebben bedrijven daar een speciaal e-mailadres voor. Zo kunt u een phishing-e-mail met betrekking tot Ingenico e-Commerce Solutions verzenden naar support.ecom@ingenico.com.
  • MELD de poging tot phishing bij de relevante autoriteiten (plaatselijke politie, Internet Fraud Complaint Center, Anti-phishing Working Group).
  • BEWAAR alle BEWIJS van de fraude. Vooral als het om een phishing-e-mail gaat, moet u deze niet verwijderen. Verborgen in de koptekst van de e-mail bevindt zich namelijk de informatie die nodig is om te achterhalen waar de e-mail vandaan komt.

  Ingenico ePayments en communicatie:

  • Niet-commerciële e-mails van Ingenico e-Commerce Solutions (voorheen Ingenico ePayments) worden altijd verzonden via het domein ingenico.com.
  • Ingenico ePayments zal u in e-mails nooit om uw persoonlijke financiële gegevens of andere persoonsgegevens (wachtwoord, creditcardnummer, bankrekeningnummer, enz.) vragen.
  • Ingenico ePayments zal een merchant nooit vragen een betalingsopdracht uit te voeren.
  • Ingenico ePayments zal in e-mails nooit een volledig creditcardnummer vermelden.

  Betaalbevestigingen per e-mail via het Ingenico ePayments platform bevatten nooit bijlagen.Hebt u twijfels of ziet u iets verdachts, neem dan contact op met onze klantendienst (support.ecom@ingenico.com).

  Voor meer informatie:

 • Wat is betalingsverwerking?

  Betalingsverwerking is een dienst die websites in staat stellen om online te verkopen door elektronische betalingen zoals een creditcard, debetkaarten en bankoverschrijvingen te accepteren.

  Aangeboden door payment service providers, is betalingsverwerking de technische verbinding of 'gateway' tussen een website en een financiële instelling of acquirer die verschillende betaalmethoden organiseren. Simpel gezegd: zonder een payment service provider krijgt u niet betaald.

  Werken met Ogone betekent dat u op drie manieren profiteert. Ten eerste is uw payment gateway verbonden met meer dan 200 lokale en internationale acquiring- partners. Dus of u nou online, mobiele of telefonische betalingen wilt accepteren: wij zijn de ideale partij om de juiste acquirers voor uw markt te vinden en die betaalmethoden aan te bieden die uw klanten prefereren.

  Ten tweede, dankzij ons zusterbedrijf Tunz.com, kunnen wij uw betalingen ook verzamelen. Wij kunnen u helpen om meerdere betaalmethoden van verschillende acquirers te activeren met slechts één contract. Zo kunt u uw klanten die lokale betaalmethoden aanbieden die ze kennen en vertrouwen.

  En tenslotte, kunnen we ook geavanceerde oplossingen voor fraudepreventie aanbieden, zodat uw bedrijf meer veilige bestellingen kan accepteren en meer frauduleuze transacties kan blokkeren.

  Meer weten over hoe we uw bedrijf kunnen helpen? Bekijk onze oplossingen.
   

 • Wat is een merchant-account?

  Een merchant-account is een soort bankrekening die u in staat stelt om betalingen te doen en te ontvangen van bepaalde betaalmethoden. Merchant-accounts worden aangeboden door verschillende banken en financiële instellingen, zogeheten acquirers.

  U heeft een merchant-account nodig om u te autoriseren bepaalde betaalmethoden te accepteren, zodat u kunt beginnen met op afstand verkopen. Als u meer betaalmethoden wilt toevoegen om uw conversie te verhogen, dan moet u normaalgesproken meerdere merchant-accounts openen bij andere acquirers. Wij kunnen u hierover adviseren en u introduceren bij de juiste acquirers bij uw bedrijf.

  Afhankelijk van de markt waarin u actief bent, kunnen we u ook direct een merchant-account bieden. Met Ingenico Full Service kunt u meerdere betaalmethoden activeren van verschillende acquirers, in één keer - en met slechts één contract. Door uw klanten meer lokale betaalmethoden aan te bieden die ze vertrouwen, zullen uw conversie en online verkopen toenemen. 

  Meer weten? Bekijk onze betaalmethoden.

   

 • Wat is Full Service?

  Met Full Service kunt u een groot aantal lokale betaalmethoden tegelijk, en in verschillende landen, activeren met één contract. Als u internationaal handel drijft, kan dit de ideale manier zijn om betalingen uit heel Europa te accepteren. Het bespaart u veel tijdrovende administratie en aangezien u meer betaalmethoden kunt aanbieden, kunt u hiermee bovendien uw omzet vergroten.

  Via ons zusterbedrijf Ingenico Financial Solutions kunnen we de betalingen van onze klanten via hun lokale acquirers verzamelen en rechtstreeks overmaken naar uw handelaarsrekening zodra ze zijn geautoriseerd.

  In uw Ingenico ePayments-account worden uw Full Service-betaalmethoden voorgeconfigureerd met de affiliatiegegevens van Ingenico FS zodat ze voor elke ontvangen transactie het geld rechtstreeks naar uw handelaarsrekening kunnen overmaken.

 • Wat is PayPal Verkopersbescherming en hoe kom ik er voor in aanmerking?
  PayPal Verkopersbescherming maakt het accepteren van PayPal-betalingen zorgeloos en nog veiliger. Het voorkomt dat uw bedrijf schade lijdt door terugboekingen. Zo kunt u:
  • minder tijd spenderen aan claims die gaan over niet-ontvangen bestellingen
  • uzelf beschermen tegen inkomstenverlies door betalingen die zijn gedaan met gestolen creditcards
  • deze uitgebreide bescherming is gratis als u uw webwinkel via de meest recente Ingenico ePayments Magento Extensie koppelt aan Ingenico ePayments’s betaaldiensten

  Om in aanmerking te komen voor de PayPal Verkopersbescherming, moet u ervoor zorgen dat aan uw PayPal-betalingen de volgende verzendgegevens zijn toegevoegd:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • Adres
  • Plaats
  • Postcode
  • Landcode

  Als een koper een claim indient of een terugboeking doet, dan overlegt u simpelweg aan PayPal het leveringsbewijs. Zij betalen u dan het volledige bedrag terug.  

  Meer informatie over de Magento-plugin en de acceptatie van PayPal en andere betaalmethoden vindt u hier.

 • Hoe kan ik mijn factuurgegevens wijzigen?

  Als u bijv. uw factuuradres of de wijze waarop u uw facturen betaalt, wilt wijzigen, kunt u ons een e-mail met uw PSPID sturen.

  Ons Customer Care team zal uw aanvraag in behandeling nemen.
 • Kan ik een kopie van mijn factuur krijgen?

  Uw facturen van de laatste 24 maanden zijn beschikbaar in uw account.

  Als u een kopie wilt ophalen, gaat u naar "Configuratie" in uw accountmenu, klikt u op "Billing" (Facturen) en selecteert u de factuur die u wilt downloaden.

  Als u een kopie van een factuur per post wilt ontvangen, kunt u contact opnemen door een Support ticket aan te maken wanneer u bij uw account bent aangemeld, of door een e-mail te sturen.

 • Waar kan ik mijn transacties vinden?

  Via het menu van uw Ingenico ePayments-account kunt u uw transacties eenvoudig opzoeken. Kies "Transacties" en klik vervolgens op "Beheer transacties" of "Financiële historiek/Dagtotalen", afhankelijk van het type transactieresultaten dat u zoekt.

  Ga naar Uw transacties raadplegen voor meer informatie.

 • Met welke status kan ik mijn goederen verzenden of de dienst leveren?

  Standaard kunt u goederen verzenden of uw dienst leveren zodra een transactie de status '5 - Geautoriseerd' of '9 - Betaling aangevraagd' heeft gekregen. Hoewel status 5 een geslaagde status is, is het echter slechts een tijdelijke reservering van een geldbedrag op de kaart van de klant. Een transactie met status 5 moet nog steeds worden bevestigd (handmatig of automatisch) om naar status 9 te gaan. Deze laatste is voor de meeste betaalmethoden de uiteindelijke geslaagde status.

  Ga naar Transactiestatussen voor meer informatie.

 • Hoe kan ik een betaling terugstorten?

  U kunt een betaling eenvoudig terugstorten met de knop 'Terugbetaling' in het orderoverzicht van een transactie (via 'Beheer transacties'). Als dit door uw account wordt ondersteund, kunt u ook terugbetalingen doen met een DirectLink-aanvraag of met een Batch-bestandsupload (voor meerdere transacties).

  Houd er rekening mee dat de optie Refunds (Terugbetalingen) voor uw account moet zijn ingeschakeld.

  Ga naar Uw transacties onderhouden voor meer informatie.

 • Wat betekent het groene pictogram met de duim omhoog? Zal ik mijn geld ontvangen?

  Een volledig groen pictogram met de duim omhoog betekent dat de transactie is voltooid met een 3-D Secure-authenticatiemethode, zoals een digipass of een kaartlezer. Dit betekent echter niet per se dat de betaling zelf succesvol is verwerkt. Daarom moet u altijd de transactiestatus controleren om te weten of u uw geld zult ontvangen.

  Ga naar Transactiestatussen voor meer informatie.
 • Wat is het verschil tussen Beheer transacties en Financiële historiek/Dagtotalen?

  Als u specifieke details van een bestelling/transactie wilt controleren of onderhoud wilt uitvoeren op transacties, moet u Beheer transacties gebruiken.

  Financiële historiek/Dagtotalen is het handigst om binnenkomende en uitgaande bedragen per transactie of batches met transacties periodiek te controleren, en reconciliatie uit te voeren.

  Ga voor meer informatie naar Beheer transacties vs Financiële historiek/Dagtotalen.

 • Wat is het verschil tussen een terugbetaling en een annulering?

  U kunt alleen terugbetalingen uitvoeren op transacties waarvoor het geld al naar uw bankrekening is overgemaakt.

  U kunt een annulering of verwijdering uitvoeren voordat een betaling volledig is verwerkt, d.w.z. voor het dagelijkse sluitingstijdstip (of cut-off time) bij de acquirer waarop alle transacties van de vorige dag worden verwerkt.

  Als u de sluitingstijd van de acquirer wilt weten, adviseren we u om rechtstreeks contact op te nemen.

 • Waarom kan ik mijn betaling niet terugstorten?

  Er zijn verschillende redenen waarom u een transactie niet kunt terugstorten. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden (op voorwaarde dat de terugbetalingsoptie is ingeschakeld in uw account):

  • De transactie heeft een 'onvolledige' status, zoals de status 'In behandeling' of een foutieve status (91, 93, enz.), die de terugbetaling niet toestaat.
  • De transactie is geautoriseerd (status 5), maar er is nog geen betaling verricht. In dit geval moet u de autorisatie annuleren in plaats van een terugbetaling verrichten.
  • De terugbetalingsoptie wordt niet ondersteund door de gebruikte betaalmethode. Dit kan het geval zijn bij bepaalde debitcards, vormen van internetbankieren en 'offline' betaalmethoden zoals bankoverschrijving.
 • Waarom kan ik niet inloggen in mijn Ingenico ePayments-account?
  Als u niet kunt inloggen in uw account met uw payment service provider ID (PSPID) en wachtwoord, dan kan dat om de volgende redenen zijn:
  1. U gebruikt misschien uw PSPID en/of wachtwoord van uw testaccount, terwijl u wilt inloggen op uw productieaccount. Of vice versa. U kunt boven in het scherm zien in welke omgeving uw wilt inloggen. Er staat: 'Identificeren Productie' of 'Identificeren TEST'. Om van omgeving te wisselen, gebruikt u de hyperlink onder de loginvelden.
  2. U probeert misschien in te loggen als een handelaar op het gebruikersscherm. Of omgekeerd. Als u wilt inloggen als een handelaar, dan ziet u twee velden: PSPID en Wachtwoord. Als u wilt inloggen als een gebruiker, dan ziet u drie velden USERID, PSPID (optioneel) en Wachtwoord. Om te switchen van inlogscherm, klikt u op de 'Aanmelden als gebruiker' of 'Aanmelden als PSPID'.
  3. Misschien heeft u het wachtwoord in onjuist kleine letters of hoofdletters ingetypt. Het wachtoord is hoofdlettergevoelig. Tip: typ uw wachtwoord in een tekstverwerkingsprogramma zoals Word of Notepad. Zo kunt u controleren of de spelling klopt. Vervolgens kopieert u het resultaat en plakt dat in het wachtwoordveld.
  4. Wanneer u logingegevens verstuurt en de loginpagina verschijnt opnieuw zonder de ingevulde gegevens, dan accepteert uw browser geen sessie cookies, wat wel noodzakelijk is om succesvol in te loggen. Om sessie cookies toe te staan, past u uw browserinstellingen aan. Als u niet precies weet hoe dat werkt in uw browser of besturingssysteem, vraag het dan alstublieft aan de it-specialist.
 • Waarom heb ik mijn geld niet ontvangen, ook al is de transactiestatus 9?

  Zodra een transactie de status 9 krijgt, wat betekent dat de klant betaald heeft, zal de acquirer of bank het geld op uw rekening storten. Het moment waarop deze uitbetaling plaatsvindt, verschilt per betaalmethode en acquirer. We adviseren u om rechtstreeks contact op te nemen met de acquirer of bank als u vindt dat u uw geld niet op tijd ontvangt.

 • Wat betekent de melding "Er is een fout opgetreden; probeer later opnieuw. Gelieve in te loggen..."?

  De melding "Er is een fout opgetreden; probeer later opnieuw. Gelieve in te loggen op de backoffice van Ingenico ePayments om de details van de fout te zien, als u de eigenaar of integrator van deze website bent." is een algemene foutmelding die wordt weergegeven als zich een specifiek technisch probleem voordoet wanneer de betaalpagina wordt opgeroepen. We geven de feitelijke fout niet op de betaalpagina weer, hoofdzakelijk vanwege veiligheidsredenen, maar ook om uw klanten niet in verwarring te brengen.

  In uw Ingenico ePayments-account kunt u via "Configuratie" > "Foutlogs" eenvoudig opzoeken welke fouten zich voordeden toen de algemene foutmelding werd weergegeven. De feitelijke betekenis van deze fouten wordt beschreven op de pagina met Mogelijke fouten.

 • Ik heb een transactie terugbetaald, maar deze heeft de status 7. Is de terugbetaling geslaagd?

  Status 7 (Betaling geannuleerd) betekent dat u de transactie hebt geannuleerd voordat deze is verwerkt, terwijl u een terugbetaling (status 8) alleen kunt uitvoeren nadat de betaling is verwerkt.

  Ga naar Transactiestatussen voor meer informatie.

Ingenico ePayments, de wereldleider in diensten voor digitale betalingen, zet complexe betaaltransacties om tot vlotte en geïntegreerde betaaloplossingen op alle verkoopkanalen: online, in de winkel en mobiel. Met ons innoverende aanbod aan multichannel-betaaldiensten, van transactieaanvaarding tot transactiebetaling, en van marketing tot klantenbinding, helpen wij de ondernemers om hun betalingen te beheren, te groeperen en te beveiligen, om fraude te voorkomen en om hun verkopen te stimuleren dankzij betere conversieverhoudingen. Ingenico ePayments is een merk van de groep Ingenico, de wereldleider in geïntegreerde betaaloplossingen.

Deze website maakt gebruik van cookies om u de beste gebruikerservaring te kunnen geven. Als u deze cookies niet wilt accepteren, laten wij u toe om de cookie-instellingen te wijzigen. Klik op 'Aanvaarden' om alle cookies van deze website toe te staan. 

Cookie settings

Introductie

Functioneel

Functionele cookies zijn nodig om de website correct te laten werken. Die cookies kunnen niet worden uitgeschakeld.

Geoptimaliseerd

Met optimalisatiecookies kunnen we het gebruik van de website analyseren, zodat we deze kunnen meten en verbeteren.
Dit is het standaard niveau.

Gepersonaliseerd

Personalisatiecookies worden gebruikt voor sociale media en geavanceerde personalisatie. Hiermee kunnen we u informatie laten zien die betrekking heeft op uw bedrijf.


Voorbeelden van ondersteunde functionaliteit

 • Landvoorkeur opslaan
 • Taalvoorkeur opslaan

Voorbeelden van niet-toegestane functionaliteit

 • Persoonlijke informatie over uw bezoek opslaan
 • Anonieme tracering via Google Analytics
 • Tracering voor marketingdoeleinden

Voorbeelden van ondersteunde functionaliteit

 • Landvoorkeur opslaan
 • Taalvoorkeur opslaan
 • Anonieme tracering via Google Analytics

Voorbeelden van niet-toegestane functionaliteit

 • Persoonlijke informatie over uw bezoek opslaan
 • Tracering voor marketingdoeleinden

Voorbeelden van ondersteunde functionaliteit

 • Landvoorkeur opslaan
 • Taalvoorkeur opslaan
 • Anonieme tracering via Google Analytics
 • Inhoud weergeven die aansluit op uw interesses
 • Advertenties weergeven die aansluiten op uw interesses
 • Tracering voor marketingdoeleinden

Voorbeelden van niet-toegestane functionaliteit

 • Persoonlijke gegevens opslaan