Laatst gewijzigd 15/05/2014

3. Gebruikersprofielen

De belangrijkste gebruikersprofielen die door User Manager worden ondersteund, zijn:

• Viewer
  • Encoder
  • Super-encoder
  • Super-encoder zonder terugbetaling
  • Admin zonder user manager
  • Admin
  • Helpdesk admin

3.1 Admin

Een gebruiker met dit profiel heeft volledige toegangsrechten.

Telkens wanneer een account wordt gemaakt, wordt ook automatisch een standaardgebruiker gegenereerd. De UserID van deze standaardgebruiker stemt overeen met de PSPID en heeft het profiel "Admin". U kunt uiteraard ook andere gebruikers met het Admin-profiel maken.

Een gebruiker met het Admin-profiel is de enige gebruiker die de configuratie van de account kan wijzigen.

3.2 Admin zonder gebruikersbeheer

Een gebruiker met dit profiel heeft dezelfde toegangsrechten als een gebruiker met het profiel Admin, met dit verschil dat hij geen toegang heeft tot de optie User Manager.

3.3 Encoder

Een gebruiker met dit profiel kan een nieuwe betaling doorsturen via de link “Invoeren/Nieuwe transactie” in het accountmenu of via DirectLink.

3.4 Fraud Analyst

Een fraudeanalist kan zwarte/witte lijsten bewerken, de score van transacties controleren en transacties als verdacht markeren.

Opmerking: Dit gebruikersprofiel werkt alleen correct als u het selectievakje "Fraudedetectie" in de toegangsrechten van de gebruiker inschakelt.

3.5 Fraud manager

Een fraudemanager kan alle relevante configuratiepagina's voor fraudedetectie bewerken, zwarte/witte lijsten bewerken, transacties controleren en als verdacht markeren, enzovoort.

Opmerking: Dit gebruikersprofiel werkt alleen correct als u het selectievakje "Fraudedetectie" in de toegangsrechten van de gebruiker inschakelt.

3.6 Fraud viewer

Een fraudeviewer kan diverse configuratiepagina's voor fraudedetectie weergeven, maar niets bewerken.

Opmerking: Dit gebruikersprofiel werkt alleen naar behoren als u het selectievakje "Fraudedetectie" in de toegangsrechten van de gebruiker inschakelt.

3.7 Helpdesk admin

De helpdesk admin heeft slechts toegang tot de "User Management" pagina van de account.

Voor meer informatie, ga naar overzicht gebruikersrechten voor de verschillende profielen.

3.8 Super encoder

Een gebruiker met dit profiel kan niet alleen nieuwe transacties doorsturen, maar kan ook onderhoudsoperaties uitvoeren op bestaande transacties. Hij kan ook betalingsbestanden uploaden en transactierapporten downloaden.

3.9 Super-encoder zonder terugbetaling

Een gebruiker met dit profiel heeft dezelfde toegangsrechten als een gebruiker met het profiel Super-encoder, met dit verschil dat hij geen terugbetalingen kan verrichten of autorisaties kan annuleren. Met dit profiel kunt u iemand toestemming geven om alleen gegevens te registreren, zonder de mogelijkheid om terugbetalingen te verrichten of betalingen te verwijderen.

3.10 Viewer

Dit profiel is ideaal voor een accountant. Een gebruiker met dit profiel kan transactiestatussen- en rapporten weergeven of opvragen, maar kan niets wijzigen of doorsturen. Het gaat dus om een "alleen-lezen profiel" (read only).

Deze website maakt gebruik van cookies om u de beste gebruikerservaring te kunnen geven. Als u deze cookies niet wilt accepteren, laten wij u toe om de cookie-instellingen te wijzigen. Klik op 'Aanvaarden' om alle cookies van deze website toe te staan.

Cookie settings

Introductie

Functioneel

Functionele cookies zijn nodig om de website correct te laten werken. Die cookies kunnen niet worden uitgeschakeld.

Geoptimaliseerd

Met optimalisatiecookies kunnen we het gebruik van de website analyseren, zodat we deze kunnen meten en verbeteren.
Dit is het standaard niveau.

Gepersonaliseerd

Personalisatiecookies worden gebruikt voor sociale media en geavanceerde personalisatie. Hiermee kunnen we u informatie laten zien die betrekking heeft op uw bedrijf.