Laatst gewijzigd 15/05/2014

4. Soorten gebruikers

We onderscheiden twee soorten gebruikers:

• de backoffice gebruiker (= ADM-gebruiker)
  • de applicatieve gebruiker (=API-gebruiker)

4.1 Backoffice-gebruiker (ADM-gebruiker)

Een backoffice-gebruiker (ADM-gebruiker) is een gebruiker die via de website toegang heeft tot de accountbeheermodule (backoffice).

Een backoffice-gebruiker moet zijn wachtwoord om de 90 dagen wijzigen. Hij wordt hier steeds tijdig over ingelicht, met de mogelijkheid om direct zijn wachtwoord te wijzigen. De gebruiker kan echter ook te allen tijde zijn wachtwoord wijzigen via "Configuratie" > "Wachtwoord" in het hoofdmenu van de backoffice.

4.2 API-gebruiker (applicaties)

Een Application Program Interface (API) -gebruiker kan automatische requests indienen op het betalingsplatform (automatisch uploaden/downloaden van bestanden, directe betalingsaanvragen, etc.).

Hoewel een API-gebruiker met verschillende gebruikersprofielen kan worden geconfigureerd, raden we ten sterkste aan het "Admin" profiel te kiezen. Als u de rechten voor onderhoud van transacties (terugbetalingen, annuleringen enz.) wilt beperken, kunt u nog steeds het gebruikersprofiel veranderen naar "Encoder".

In geval van twijfel kiest u hoe dan ook best "Admin", zo niet ga naar gebruikersprofielen voor meer informatie.

In tegenstelling tot een backoffice-gebruiker hoeft het wachtwoord van een API-gebruiker niet op regelmatige basis te worden gewijzigd. Dit is gemakkelijker wanneer het wachtwoord in de toepassing hard wordt gecodeerd. Toch raden wij aan het wachtwoord van tijd tot tijd te wijzigen.

Om het wachtwoord van een API-gebruiker te wijzigen:

1. Ga naar "Configuratie" > "Gebruikers" in uw accountmenu.
  2. Klik op de knop "Wachtwoord wijzigen" voor de betreffende API-gebruiker. Op een volgende pagina zult u dan het wachtwoord kunnen aanpassen. Deze pagina wordt ook getoond indien u een nieuwe API-gebruiker aanmaakt.

Om veiligheidsredenen hebben API-gebruikers geen toegang tot de acountbeheermodule, wat wil zeggen dat ze zich niet kunnen aanmelden bij de backoffice.

Deze website maakt gebruik van cookies om u de beste gebruikerservaring te kunnen geven. Als u deze cookies niet wilt accepteren, laten wij u toe om de cookie-instellingen te wijzigen. Klik op 'Aanvaarden' om alle cookies van deze website toe te staan.

Cookie settings

Introductie

Functioneel

Functionele cookies zijn nodig om de website correct te laten werken. Die cookies kunnen niet worden uitgeschakeld.

Geoptimaliseerd

Met optimalisatiecookies kunnen we het gebruik van de website analyseren, zodat we deze kunnen meten en verbeteren.
Dit is het standaard niveau.

Gepersonaliseerd

Personalisatiecookies worden gebruikt voor sociale media en geavanceerde personalisatie. Hiermee kunnen we u informatie laten zien die betrekking heeft op uw bedrijf.