Laatst gewijzigd 16/09/2015

2. Configuratie

2.1 Ingenico ePayments Backoffice

Meld u aan op uw Ingenico ePayments backoffice om de vereiste instellingen in te voeren.

Als u zich de eerste keer aanmeldt bij uw account moet u voor uw testaccount de volgende onderdelen configureren:

• Administratieve gegevens
  • Betaalmethoden
  • Technische informatie
  • Activering aanvragen

Als u na activering van uw testaccount bepaalde gegevens wilt wijzigen, gaat u in het menu van uw account naar de Ingenico ePayments desbetreffende configuratiepagina's.

2.1.1 Technische informatie

Om de uitbreiding gebruiksklaar te maken en zo nodig om ondersteuning te kunnen vragen, is’het belangrijk dat u de onderstaande stappen volgt.

1. Ga naar "Configuratie" > "Technische instellingen" > "Verificatie data en herkomst":

1. Vul in de sectie "Verificatie voor e-Commerce & Alias Gateway” de "SHA-IN handtekening" in met de door u gekozen geheime code. Deze tekenreeks moet u ook instellen in het PrestaShop-backoffice. Om de gegevens die naar ons systeem worden verzonden te controleren, vereist ons platform Ingenico ePayments de beveiligde SHA-gegevensverificatiemethode.

Veld Omschrijving
      SHASIGN Unieke tekenreeks voor validatie van de bestelgegevens. Een met het SHA-1-algoritme gehashte tekenreeks bestaat altijd uit 40 tekens.
    2. Klik op de knop "Opslaan".
  2. Selecteer het tabblad "Algemene transactieparameters".
    1. Kies "Verkoop" in de sectie "Standaard operatiecode".
    2. Laat in de sectie “Standaard data capture (betaal-) procedure" de eerste optie ingeschakeld, omdat dit mechanisme niet wordt gebruikt bij de PrestaShop-uitbreiding.
    3. Het is raadzaam in de sectie "Betaalpogingen" de waarde te veranderen in 3 (in plaats van de standaardwaarde 10).
    4. Selecteer “Online maar overschakelen naar offline wanneer het online systeem van de acquirer niet beschikbaar is.” in de sectie “Verwerking van individuele transacties”.
    5. Klik op de knop "Opslaan".
  3. Selecteer het tabblad "Algemene beveiligingsparameters".
    1. Kies in de sectie "Hashing-methode" "SHA-1" bij de optie "Hash algoritme" en "UTF-8" bij de optie "Karaktercodering".
    2. Kies in de sectie "Template" "Ja" bij de optie "JavaScript-controle op template activeren " en “Neen” bij de optie “Gebruik van statische template toestaan”.
    3. Klik op de knop "Opslaan".
  4. Selecteer het tabblad "Transactiefeedback".
    1. Doe het volgende in de subsectie "e-Commerce - HTTP redirectie in de browser":
      1. Vul in elk veld voor URL-omleiding (Accepturl, Declineurl, Exceptionurl, Cancelurl) de waarde "YOUR_SHOP_URL/modules/ogone/confirmation.php" in.
      2. Selecteer de opties "Ik wil de feedbackparameters van de transacties op de redirectie-URL's ontvangen." en "Ik wil dat Ingenico ePayments een kort redirectiebericht toont aan de klant voordat deze wordt teruggestuurd naar mijn website.".
    2. Doe het volgende in de subsectie "e-Commerce - Direct HTTP server-to-server request":
      1. Selecteer "Online, maar schakel over op uitgestelde requests (met intervallen) wanneer de online requests fout lopen.".”
      2. Vul in beide velden voor "URL van uw post-payment pagina " de waarde "YOUR_SHOP_URL/modules/ogone/validation.php" in.
      3. Kies "GET" als "Request methode".
    3. Selecteer in de subsectie "e-Commerce - Dynamische e-Commerce parameters" alle beschikbare parameters.

4. Selecteer in de sectie “Algemeen” "Ik wil dat Ingenico ePayments een "in verwerking" boodschap toont aan de klant tijdens het verwerken van de betaling."
    5. Vul in de subsectie "All transaction submission modes - Security for request parameters" de "SHA-OUT Handtekening" in. De SHA-OUT Handtekening moet identiek zijn aan de eerder ingevoerde SHA-IN Handtekening.
    6. Selecteer "For each offline status change (payment, cancellation, etc.)." in de subsectie "Alle transactie modi - HTTP request voor statusveranderingen" en vul de waarde "YOUR_SHOP_URL/modules/ogone/validation.php" in.
    7. Klik op de knop "Opslaan".
  5. Selecteer het tabblad "Transactie e-mails".

Voer in de sectie "E-mails aan de merchant" de volgende optionele acties uit als u voor alle transactiekennisgevingen e-mailberichten wilt ontvangen:

1. Vul uw e-mailadres in.
      2. Selecteer "Ja, voor alle transactiemodi." bij de optie "E-mails voor de bevestiging van de transacties ontvangen".
      3. Selecteer "Ja, voor alle offline statusveranderingen (betaling, annulering…)." bij de optie "E-mails ontvangen voor offline status veranderingen ".
      4. Klik op de knop "Opslaan".
  6. Selecteer het tabblad "Testinfo".

Selecteer de optie "Ik wil transactieresultaten simuleren op basis van het kaartnummer." in de sectie "Testinfo".

2.1.2 Moduleconfiguratie - Ingenico

Als u de geavanceerde functionaliteiten wilt gebruiken, moet u DirectLink activeren en configureren en een specifieke gebruiker toewijzen.

Technische informatie - configuratie:

TABBLAD
VELD WAARDE OPMERKINGEN
Verificatie gegevens en oorsprong
De URL van de merchantpagina met het betaalformulier die de pagina orderstandard.asp opvraagt. [EMPTY]

SHA-IN-wachtzin

Controles voor Ogone DirectLink en Ogone Batch (Automatisch)
[Server’s IP]
Weergegeven op de PrestaShop-configuratiepagina op het tabblad 'Configuratie'

SHA-IN-wachtzin [PASSPHRASE]

Feedback over de transactie

Accepturl [http://shopurl.com]/modules/ogone/confirmation.php Url's worden in Prestashop-backoffice weergegeven op het tabblad 'Configuratie'

Declineurl

[http://shopurl.com]/modules/ogone/confirmation.php
Url's worden in Prestashop-backoffice weergegeven op het tabblad 'Configuratie'

Exception

[http://shopurl.com]/modules/ogone/confirmation.php
Url's worden in Prestashop-backoffice weergegeven op het tabblad 'Configuratie'

Cancelurl

[http://shopurl.com]/modules/ogone/confirmation.php
Url's worden in Prestashop-backoffice weergegeven op het tabblad 'Configuratie'
  Ontvangt transactiefeedbackparameters voor de omleidings-URL's'.
[YES]
Direct HTTP server-to-server request
Timing van het verzoek

Online met tijdelijke overschakeling naar een uitgesteld verzoek indien de online verzoeken mislukken.

Als de betaling de status 'aanvaard', 'in behandeling' of 'onzeker' heeft.

[http://shopurl.com]/modules/ogone/validation.php Url's worden in Prestashop-backoffice weergegeven op het tabblad 'Configuratie'

Als de betaling de status 'geannuleerd door de klant' of 'te vaak geweigerd door de acquirer' heeft.

[http://shopurl.com]/modules/ogone/validation.php Url's worden in Prestashop-backoffice weergegeven op het tabblad 'Configuratie'
  Verzoekmethode
GET
  Http-verzoek voor statuswijzigingen

Voor elke offline statuswijziging (betaling, annulering, enz.)

URL waarop de merchant een uitgesteld http-verzoek wil ontvangen, als de status van een transactie offline verandert.

[http://shopurl.com]/modules/ogone/validation.php Url's worden in Prestashop-backoffice weergegeven op het tabblad 'Configuratie'
  Dynamische e-commerceparameters
ACCEPTANCE
AMOUNT
BRAND
CARDNO
CURRENCY
NCERROR
ORDERID
PAYID
PM, STATUS

Alias Gateway en Tokenization
Dynamische parameters

ALIAS.ALIASID
CARD.BRAND
CARD.CARDNUMBER
CARD.CARDHOLDERNAME
CARD.EXPIRYDATE
ALIAS.NCERROR
ALIAS.STATUS
ALIAS.STOREPERMANENTLY
Als alias nodig is
  Algemeen
Ik wil graag dat Ogone het proces 'einde van transactie' (verzoek/omleiding na betaling) opnieuw start indien vereist.

SHA-OUT-wachtzin
[PASSPHRASE]

Http-verzoek voor statuswijzigingen

Voor elke offline statuswijziging (betaling, annulering, enz.)

URL waarop de merchant een uitgesteld http-verzoek wil ontvangen, als de status van een transactie offline verandert.
[http://shopurl.com]/modules/ogone/validation.php Url's worden in Prestashop-backoffice weergegeven op het tabblad 'Configuratie'
  DirectLink
Dynamische parameters

ACCEPTANCE
ALIAS
AMOUNT
BRAND
CREATION_STATUS
CURRENCY
ECI
NCERROR
NCERRORPLUS
NCSTATUS
ORDERID
PAYID
PM
STATUS. SUBSCRIPTION_ID
VALID
VC
SCO_CATEGORY
SCORING

2.2 PrestaShop-backoffice

Voer na de installatie van de uitbreiding de volgende stappen uit:

1. Meld u aan op uw PrestaShop-backoffice.
  2. Ga naar "Module" > "Payment" > "Ingenico ePayments".
  3. Klik op het tabblad “Configuration” .
  4. Selecteer de optie en vul de volgende informatie in.
Instelling Omschrijving
PSPID Vul de PSPID van uw Ogone-account in. Controleer of beide accounts (Test- en Productie-account) zijn aangemaakt.
SHA-IN-wachtzin Vul de SHA-IN-wachtzin in die u hebt ingesteld in uw Ingenico ePayments backoffice onder "Technical information" > "Data and origin verification".
Let op: de SHA-IN-wachtzin voor de testmodus kan anders zijn dan die voor de productiemodus.
SHA-OUT-wachtzin Vul de SHA-OUT-wachtzin in die u hebt ingesteld in uw Ingenico ePayments backoffice onder "Technical information" > "Transaction feedback".
Let op: de SHA-OUT-wachtzin voor de testmodus kan anders zijn dan die voor de productiemodus.
Modus Test of Productie

Configuratie van PrestaShop-backoffice

2.2.1 Moduleconfiguratie - Prestashop

Note:

Op de moduleconfiguratiepagina staan als extra informatie waarschuwings- en foutberichten voor onjuiste configuraties. Er zijn vier soorten berichten: fout-, waarschuwings-, melding- en succesberichten.

In geval van meerdere winkels is de configuratie afhankelijk van de specifieke winkelcontext. Als elke winkel anders moet worden geconfigureerd, is het aan te bevelen ze apart te configureren. Als de configuratie per winkel verschilt, wordt de merchant in een waarschuwingsbericht gevraagd de configuratie op juistheid te controleren.

Ingenico ePayments, de wereldleider in diensten voor digitale betalingen, zet complexe betaaltransacties om tot vlotte en geïntegreerde betaaloplossingen op alle verkoopkanalen: online, in de winkel en mobiel. Met ons innoverende aanbod aan multichannel-betaaldiensten, van transactieaanvaarding tot transactiebetaling, en van marketing tot klantenbinding, helpen wij de ondernemers om hun betalingen te beheren, te groeperen en te beveiligen, om fraude te voorkomen en om hun verkopen te stimuleren dankzij betere conversieverhoudingen. Ingenico ePayments is een merk van de groep Ingenico, de wereldleider in geïntegreerde betaaloplossingen.

Deze website maakt gebruik van cookies om u de beste gebruikerservaring te kunnen geven. Als u deze cookies niet wilt accepteren, laten wij u toe om de cookie-instellingen te wijzigen. Klik op 'Aanvaarden' om alle cookies van deze website toe te staan.

Cookie settings

Introductie

Functioneel

Functionele cookies zijn nodig om de website correct te laten werken. Die cookies kunnen niet worden uitgeschakeld.

Geoptimaliseerd

Met optimalisatiecookies kunnen we het gebruik van de website analyseren, zodat we deze kunnen meten en verbeteren.
Dit is het standaard niveau.

Gepersonaliseerd

Personalisatiecookies worden gebruikt voor sociale media en geavanceerde personalisatie. Hiermee kunnen we u informatie laten zien die betrekking heeft op uw bedrijf.